השתלות-שיניים

מהלך השתלות השיניים


היתרון העיקרי המושג משיניים הנתמכות בשתלים הוא היכולת ללעוס ולתפקד בצורה מיטבית. במחקרים,העריכו כי יכולת הלעיסה של מתרפאים נושאי תותבות שלמות (מחוסרי שיניים כלל) היה כ-20% מהכוח שהיה מופעל על ידי שינים טבעיות, לו היו קיימות. אותם המתרפאים,לאחר שקיבלו גשר הנתמך שתלים בלבד,יכולת הלעיסה שלהם עלתה עד ל- 95% מהכוח של המשנן טבעי!!

אולם, מחוסרי שיניים נושאי תותבות, לא זקוקים לתמיכת שתלים מלאה כדי ליהנות משתלים.ניתן להשתמש בשתלים לצורך השגת יציבות ואחיזה טובים יותר של תותבת (גם בלסת עליונה ובייחוד של התחתונה) ובכך להגדיל את יכולת התפקוד והביטחון של נושא התותבות.

בנוסף ליתרונות התפקודיים, שיחזור שיניים על גבי שתלים יכול לשפר את ההערכה העצמית של המטופל.אובדן שיניים,המתבטא לעיתים תכופות גם במראה "מזדקן" של הפנים והשפתיים,יכול לגרום לקשיים נפשיים ואובדן הביטחון העצמי של המתרפא.

אם כן,בעוד שהיתרונות התפקודיים הם מובנים מעליהם, היתרונות הקוסמטיים והפסיכולוגיים בהחזרת השיניים הם לעיתים, להרבה אנשים, חשובים באותה מידה,ולפעמים אף יותר מלעיסה מיטבית

המנתח יעריך בתחילה את בריאותך ואפשרותך לעבור את התהליכים הניתוחיים הכרוכים בתהליך ההשתלות . הוא גם יעריך את מבנה פיך ויעזור להחליט מהו המיקום הטוב ביותר עבור השתלים . נדירים הם המקרים בהם לא ניתן לבצע השתלות מסיבות רפואיות . גיל כרונולוגי לבדו אינו התווית נגד לביצוע של שתלים . גם מתרפאים מבוגרים מאד (אפילו בשנות התשעים לחייהם) יכולים ליהנות מיתרונות השתלים במיוחד לאור העובדה שהם בדרך- כלל אילו שזקוקים להם הכי הרבה.

אולם קיימים מצבים רפואיים גבוליים שיש איתם רמת סיכון גבוהה: (ראה גם גורמי סיכון בהשתלות)

  • עישון כבד
  • לחץ דם גבוה (אך מאוזן)
  • מחלות לב (התקף לב, תעוקת חזה)
  • סכרת אך מאוזנת
  • מצב של לאחר הקרנות של גידולים סרטניים בחלל הפה
  • מחלות דם נדירות (רמת טסיות דם נמוכה,המופיליה)

אילו הם רק דוגמאות למצבים שמקשים על ביצוע ההשתלות . בכל מקרה, לצורך בירור נוסף לפני ההשתלות, יתכן והרופא המנתח ימליץ להתייעץ, ראשית, עם רופא המשפחה או הרופא המטפל בהקשר למגבלות הרפואיות שלך.